reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kremrole plněná sněhem

Těsto

  • 100 g hladké mouky
  • 250 g másla

2. těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 2–3 lžíce mléka
  • 1–1,5 lžíce octa
  • 4 žloutky
  • špetka soli

Sněhová náplň

  • 110 g bílků
  • 220 g krystalového cukru
  • 60 g cukru krupice
  • 1 lžíce vody
  • špetka vanilkového cukru

Obě těsta zpracujeme zvlášť. U druhého dáváme pozor, aby bylo dohladka, nelepilo a nedělaly se na něm bublinky. Rozválíme je na čtverec, do něj zabalíme jako psaníčko první těsto a dáme odpočívat do lednice do druhého dne. Poté těsto třikrát převálíme a necháme odpočinout. Teprve pak rozválíme a nakrájíme pruhy, které omotáme okolo trubičky na pečení. Naskládáme na plech vyložený pergamenovým papírem, potřeme rozmíchanými žloutky. Pečeme nejprve při 240 stupních. Když trubičky naskočí, stáhneme na 200 stupňů a dopečeme. Po vychladnutí opatrně sundáme z trubiček, naplníme sněhem a pocukrujeme.

 

Na sníh vyšleháme bílky s cukrem krupice. Mezitím si dáme svařit 220 g krystalu ponořeného ve vodě. Když se táhne, pomalu za neustálého šlehání vlijeme do sněhu. (Přidávám trošku vanilkového cukru pro chuť.) A hned plníme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremrole-plnena-snehem [On-line 2.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.