Suroviny:
- krevety
- bílá ředkev
- 1 vejce
- škrob
- tempurová mouka
- rostlinný olej
- led
na omáčku:
- miso pasta
- sójová omáčka
- voda
V malém kastrůlku přiveďte vodu k varu, nechte v ní povařit lžíci miso pasty, promíchejte, přidejte trochu sójové omáčky a odstavte.
Ve woku nechte rozehřát olej a mezitím si připravte těstíčko: v misce rozšlehejte vejce, přidejte lžičku škrobu, mouku a na závěr rozdrcený led. Krevety očistěte, nakrojte na několika místech a osolte.
Obalte v těstíčku a jen na pár vteřin osmažte v oleji. Krevety nechte okapat na papírovém ubrousku, pak je přendejte na talíř a podávejte s omáčkou a nastrouhanou bílou ředkví.
Zdroj: KREVETOVÁ TEMPURA; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-pro-romantickou-veceri [On-line 30.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář