Ingredience
Na těsto:
- 100 g hladké mouky
- 250 g škrobu
- 300 ml vody
- 3 lžíce oleje
Na náplň:
- 4 tygří krevety
- 3 stroužky česneku
- Smetana
- Hnědý cukr
- Limeta
- Rybí omáčka
- Koriandr
- 100 g spařeného špenátu
Na dresink:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 chilli paprička
Začněte přípravou náplně knedlíčků. Do mixéru dejte limetovou šťávu, kousek chilli papričky, koriandr, česnek, smetanu a rybí omáčku. Přidejte očištěné krevety a rozmixujte.
Na těsto smíchejte hladkou mouku se škrobem a zalijte vroucí vodou. Přidejte olej a vypracujte těsto. Odleželé těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka.
Ta přehněte napůl, aby vznikla kapsa, naplňte ji spařenými listy špenátu společně s krevetovou fáší, a zmáčkněte okraje. Knedlíčky vařte v páře 5 až 7 minut.
Dim sum podávejte s dresinkem ze sójové omáčky, sezamového octa, hnědého cukru a chilli papriček.
Zdroj: Krevetové knedlíčky Dim sum; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2702-krevetove-knedlicky-dim-sum/ [On-line 13.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář