reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krevetové knedlíčky Dim sum

Ingredience

Na těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 250 g škrobu
  • 300 ml vody
  • 3 lžíce oleje

Na náplň:

  • 4 tygří krevety
  • 3 stroužky česneku
  • Smetana
  • Hnědý cukr
  • Limeta
  • Rybí omáčka
  • Koriandr
  • 100 g spařeného špenátu

Na dresink:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 chilli paprička

Začněte přípravou náplně knedlíčků. Do mixéru dejte limetovou šťávu, kousek chilli papričky, koriandr, česnek, smetanu a rybí omáčku. Přidejte očištěné krevety a rozmixujte.

Na těsto smíchejte hladkou mouku se škrobem a zalijte vroucí vodou. Přidejte olej a vypracujte těsto. Odleželé těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka.

Ta přehněte napůl, aby vznikla kapsa, naplňte ji spařenými listy špenátu společně s krevetovou fáší, a zmáčkněte okraje. Knedlíčky vařte v páře 5 až 7 minut.

Dim sum podávejte s dresinkem ze sójové omáčky, sezamového octa, hnědého cukru a chilli papriček.

Zdroj: Krevetové knedlíčky Dim sum; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2702-krevetove-knedlicky-dim-sum/ [On-line 13.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.