- 150 g majonézy
- šlehačka
- worcester
- sůl
- bílý pepř
- cukr
- 1 citron
- 200 g krevet
- sójová omáčka
- 50 g kukuřice
- kapie
- česnek podle chuti
- čerstvá bazalka
- olej
Z majonézy, šlehačky, worcesteru, soli, pepře a kapky citronu smícháme dresink. Ten dáme vychladnout do lednice. Na pánev si nalijeme kapku oleje, přihodíme krevety celé a orestujeme s česnekem na plátky, zakapeme šťávou z citronu, přidáme sójovou omáčku a kapku worcesteru, podlijeme 1 dl vody, přiklopíme pokličkou a cca 10 min dusíme. Po 5 minutách dušení přidáme hrst čerstvých listů bazalky. Po dovaření necháme vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním dáme do skla natrhaný salát, kukuřici a nakrájenou kapii, na to položíme krevety a zalijeme dresinkem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevetovy-koktejl
Poslední tip, trik či komentář