Suroviny na krevety s opečenými paprikami a velkou dávkou česneku:
- 80 dkg mražených předvařených krevet
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 6 stroužků česneku
- 0,5 dcl bílého vína
- ½ citrónu
- 3 lžíce oleje
- ½ lžičky hrubě mletého barevného pepře
- Sůl
Nechejte rozmrznout předvařené krevety bez hlaviček, nakrájejte česnek na plátky a paprikové lusky bez jader podélně na osminky. Plátky česneku orestujte do zlatova na lžičce oleje a dejte stranou. Osminky paprik zprudka opečte na lžíci oleje. Když začnou hrany papriky tmavnout, na druhé pánvi na zbytku oleje začněte smažit krevety – stačí z každé strany 2 minuty! Pak je podlijte vínem. K paprikám přisypte opražený česnek a opepřete. Když se víno z krevet odpaří, smíchejte obsah obou pánví v míse, všechno posolte a pokapejte citrónem. Podávejte s nasucho opečenými plátky bagety a s okurkovou remuládou.
Zdroj: Krevety s opečenými paprikami a velkou dávkou česneku; TV Nova U Haliny v kuchyni http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-krevety-s-opecenymi-paprikami-a-velkou-davkou-cesneku/ [On-line 29.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář