reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Krevety s opečenými paprikami a velkou dávkou česneku

Suroviny na krevety s opečenými paprikami a velkou dávkou česneku:

  • 80 dkg mražených předvařených krevet
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 0,5 dcl bílého vína
  • ½ citrónu
  • 3 lžíce oleje
  • ½ lžičky hrubě mletého barevného pepře
  • Sůl

Nechejte rozmrznout předvařené krevety bez hlaviček, nakrájejte česnek na plátky a paprikové lusky bez jader podélně na osminky. Plátky česneku orestujte do zlatova na lžičce oleje a dejte stranou. Osminky paprik zprudka opečte na lžíci oleje. Když začnou hrany papriky tmavnout, na druhé pánvi na zbytku oleje začněte smažit krevety – stačí z každé strany 2 minuty! Pak je podlijte vínem. K paprikám přisypte opražený česnek a opepřete. Když se víno z krevet odpaří, smíchejte obsah obou pánví v míse, všechno posolte a pokapejte citrónem. Podávejte s nasucho opečenými plátky bagety a s okurkovou remuládou.

Zdroj: Krevety s opečenými paprikami a velkou dávkou česneku; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-krevety-s-opecenymi-paprikami-a-velkou-davkou-cesneku/ [On-line 29.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.