Suroviny:
- vepřová krkovička
- cibule
- česnek
- máslo
- oregano
- tymián
- ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
- chleba
Maso nakrájíme na plátky a osolíme, opepříme z obou stran. Ke krkovičce připravíme restovanou cibuli – ve woku rozehřejeme olej, necháme rozpustit máslo, orestujeme na něm cibuli, přidáme nasekaný česnek, tymián a oregano. Osolíme a opepříme a cibuli necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme kapku octa, promícháme a sundáme z grilu.
Na rozehřátý gril vložíme krkovičku a pečeme z obou stran. Pak přidáme nakrájený chleba a necháme ho také chvíli opéct.
Opečené maso vložíme k cibuli, aby nasákla vypečenou šťávu. Chleba potřeme česnekem, položíme na něj zkaramelizovanou cibuli a navrch krkovičku.
Zdroj: KRKOVIČKA S RESTOVANOU CIBULÍ; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-grilovani-pro-poradne-chlapy [On-line 10.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář