5 porcí
- vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
- olej
- 2 cibule
- česnek 2 stroužky
- tvrdý sýr na strouhání 200 g
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- orientální koření dle chuti
- sůl 1 špetka
- čínské zelí 500 g
- brambory uvařené ve slupce 1 kg
Salát
- kysané zelí 1 kg
- 1 nakrájená cibule
- olej 100 ml
- cukr 100 g
Maso naklepeme, okořeníme, osolíme a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a krkovičku zprudka orestujeme. Potom dusíme s polovinou nakrájené cibule doměkka. Přidáme zbytek cibule nakrájené nahrubo a čínské zelí, podlijeme trochou vody a ještě asi tři minuty dusíme.
Na talíř klademe maso, posypeme je lehce parmazánem a polovinu masa zasypeme velkou vrstvou strouhaného sýra, který se pomalu rozpustí (jako závěj).
Lehce předvařené čtvrtky brambor usmažíme ve fritovacím hrnci do zlatova.
Na salát vše smícháme a zahřejeme v hrnci na 40 stupňů C. Zelí necháme zvolna vychladnout a rozdělíme do misek a podáváme k hlavnímu chodu.
Zdroj: Krkovička v závěji, pečené brambory, zelný salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-v-zaveji [On-line 3.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář