reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička v závěji, pečené brambory, zelný salát

5 porcí

  • vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
  • olej
  • 2 cibule
  • česnek 2 stroužky
  • tvrdý sýr na strouhání 200 g
  • strouhaný parmazán 1 lžíce
  • orientální koření dle chuti
  • sůl 1 špetka
  • čínské zelí 500 g
  • brambory uvařené ve slupce 1 kg

Salát

  • kysané zelí 1 kg
  • 1 nakrájená cibule
  • olej 100 ml
  • cukr 100 g

Maso naklepeme, okořeníme, osolíme a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a krkovičku zprudka orestujeme. Potom dusíme s polovinou nakrájené cibule doměkka. Přidáme zbytek cibule nakrájené nahrubo a čínské zelí, podlijeme trochou vody a ještě asi tři minuty dusíme.

Na talíř klademe maso, posypeme je lehce parmazánem a polovinu masa zasypeme velkou vrstvou strouhaného sýra, který se pomalu rozpustí (jako závěj).

Lehce předvařené čtvrtky brambor usmažíme ve fritovacím hrnci do zlatova.

Na salát vše smícháme a zahřejeme v hrnci na 40 stupňů C. Zelí necháme zvolna vychladnout a rozdělíme do misek a podáváme k hlavnímu chodu.

Zdroj:  Krkovička v závěji, pečené brambory, zelný salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-v-zaveji [On-line 3.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.