Suroviny
- kuřecí křídla 20 kusů
- kukuřičná mouka 1 šálek
Marináda:
- mletá skořice 1 lžička
- mletý zázvor 5 lžiček
- mletý fenykl 1 lžička
- sečuánský mletý pepř 1 lžička
- mletý badyán 2 lžičky
- mleté chilli 1 lžička
- med
- světlá sójová omáčka
- nadrcený česnek
- rýžové víno
- sezamový olej
- černé pivo
Na marinádu smícháme česnek, skořici, zázvor, fenykl, badyán, sečuánský pepř, chilli, med, sójovou omáčku, víno, pivo a sezamový olej.
Křídla očistíme, z kostí uděláme paličky a namočíme do marinády.
Po hodině dáme maso péct i s marinádou do trouby a pečeme 40 minut dozlatova.
Hotová křídla vyjmeme, marinádu zredukujeme a nalijeme na křídla.
Zdroj: Křupavá kuřecí křídla; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/krupava-kureci-kridla [On-line 11.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář