Suroviny:
- kůže z lososa
- dubový salát
- 1 mrkev
- řapíkatý celer
- cherry rajčata
- ředkvičky
- mladá cuketa
- 2 žampiony
- čerstvý hrášek
- červená cibule
- čerstvý koriandr
- bazalka
- semínka koriandru
na dresing:
- olivový olej
- limetová šťáva
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
Nejdřív si připravte dresing: v misce smíchejte olej, limetovou šťávu, kapku sójové omáčky, sůl a pepř.
Mrkev a řapíkatý celer nastrouhejte na jemné plátky. Červenou cibuli, rajčata, cuketu a ředkvičku nakrájejte. Přidejte čerstvý hrášek a žampiony a promíchejte spolu s dresingem.
Na pánvi opražte semínka koriandru a rozmělněte v hmoždíři. Přidejte k salátu spolu s čerstvým koriandrem, bazalkou a pár listy salátu.
Kůži z lososa oškrábejte, umyjte, usušte a osmažte do křupava. Přidejte do mísy a vše pořádně promíchejte. Navrch pokapejte zbytkem dresingu, ozdobte dalšími kousky kůže a podávejte.
Zdroj: KŘUPAVÝ SALÁT S KORIANDREM; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-7-dilu [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář