Flameri
- krupice 3 lžíce
- mléko 50 ml
- sůl
- mletá skořice 1 špetka
- 2 vejce
- oloupané nasekané vlašské ořechy 2 lžíce
- hrozinky 2 lžíce
- rum 50 ml
- vanilkový cukr 0.5 balení
- cukr krupice 2 lžíce
Malinový krém
- čerstvé maliny 1 šálek
- bílek 1 kusu
- cukr moučka 3 lžíce
Ozdoba
- malinový protlak 1 lžíce
- čerstvé maliny 1 hrst
Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme špetku soli, vanilkový a krupicový cukr a rozšleháme žloutek. Za stálého míchání uvedeme do varu a pak pomalu přisypáváme krupici, až vznikne hustší krupicová kaše. Odstavíme a občas promícháváme, aby se nevytvořil škraloup. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh. Nasekané vlašské ořechy a hrozinky s trochou skořice krátce povaříme asi tři minuty v trošce vody s rumem. Necháme odstát a scedíme. Do ještě horké krupicové kaše vmícháme povařené hrozinky s ořechy a zapracujeme hotový sníh z bílků. Hmotou plníme mělké, studenou vodou vypláchnuté šálky či jiné formičky. Necháme vychladnout. Pak bochánky vyklopíme na talířky, na kterých je budeme podávat.
Na krém si ve šlehači ušleháme maliny, cukr moučku a vaječný bílek. Hustým krémem (pěnou) ozdobíme flameri. Přidáme čerstvé maliny a malinový protlak. Podáváme chlazené.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krupicove-flameri-s-ovocnym-malinovym-kremem [On-line 22.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář