reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krupicové flameri s ovocným malinovým krémem, zdobené čerstvými malinami

Flameri

  • krupice 3 lžíce
  • mléko 50 ml
  • sůl
  • mletá skořice 1 špetka
  • 2 vejce
  • oloupané nasekané vlašské ořechy 2 lžíce
  • hrozinky 2 lžíce
  • rum 50 ml
  • vanilkový cukr 0.5 balení
  • cukr krupice 2 lžíce

Malinový krém

  • čerstvé maliny 1 šálek
  • bílek 1 kusu
  • cukr moučka 3 lžíce

Ozdoba

  • malinový protlak 1 lžíce
  • čerstvé maliny 1 hrst

Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme špetku soli, vanilkový a krupicový cukr a rozšleháme žloutek. Za stálého míchání uvedeme do varu a pak pomalu přisypáváme krupici, až vznikne hustší krupicová kaše. Odstavíme a občas promícháváme, aby se nevytvořil škraloup. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh. Nasekané vlašské ořechy a hrozinky s trochou skořice krátce povaříme asi tři minuty v trošce vody s rumem. Necháme odstát a scedíme. Do ještě horké krupicové kaše vmícháme povařené hrozinky s ořechy a zapracujeme hotový sníh z bílků. Hmotou plníme mělké, studenou vodou vypláchnuté šálky či jiné formičky. Necháme vychladnout. Pak bochánky vyklopíme na talířky, na kterých je budeme podávat.

Na krém si ve šlehači ušleháme maliny, cukr moučku a vaječný bílek. Hustým krémem (pěnou) ozdobíme flameri. Přidáme čerstvé maliny a malinový protlak. Podáváme chlazené.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krupicove-flameri-s-ovocnym-malinovym-kremem [On-line 22.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.