Suroviny:
- 400 g krůtích jater
- 2 lžíce mouky
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 balíček mraženého hrášku
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce suchého sherry
- ½ lžičky rýžové mouky
- sůl, pepř
- miska vařené rýže
Na olej dáme červenou papriku, jarní cibulky, opečeme, osolíme, přidáme hrášek. Po 2-3 minutách vyndáme.
Přidáme olej, vložíme pokrájená játra poprášená moukou, opékáme do měkka. Vrátíme zeleninu, zalijeme sherry, zakápneme sójovkou, zahustíme rýžovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Podáváme s rýží.
Zdroj: Krůtí játra po asijsku; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář