reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí stehno ala bažant

  • 1,5 kg horního krůtího stehna s kostí a kůží
    0,2 kg uzeného špeku
    0,5 kg cibule
    50 g česneku
    1 balíček kmínu
    4 ks bobkového listu
    5 kuliček nového koření
    20 kuliček celého pepře
    čerstvý tymián
    0,1 l bílého vína
    0,5 l drůbežího vývaru
    0,4 kg divoké rýže
    4 ks hřebíčku
    0,2 kg másla (může být místo oleje)
    0,1 l oleje na opečení masa
    sůl, pepř

Krůtí stehno s kostí osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Do pekáčku si připravíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme česnek podle své chuti a divoké koření, tedy bobkový list, kmín, nové koření, celý pepř a můžeme i čerstvý tymián. Maso zprudka opečeme na oleji a vložíme do pekáčku na základ. Výpek na pánvi zalijeme jedním deci bílého vína a maso jím podlijeme. Přidáme ještě půl litru vývaru a pečeme v troubě doměkka asi ¾ hodiny až hodinu při 150 stupních. V průběhu pečení maso pravidelně přeléváme výpekem a obracíme.Upečenékrůtí stehno podáváme s dušenou divokou rýží a polijeme výpekem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/397-kruti-stehno-ala-bazant/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.