Ingredience
maso:
- vepřová krkovice 1500 g
- worcesterová omáčka 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- barbecue omáčka 1 dávka
- vinný ocet 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
congri:
- rýže 400 g
- černé fazole 300 g
- batáty 3 kusy
- divoké banány na smažení 2 kusy
- pikantní klobása 1 kus
- čerstvá paprika 1 kus
- bobkový list 1 kus
- nové koření 2 kuličky
- avokádo na oblohu 1 kus
- rajčátka na oblohu 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
1. Vepřové maso se den předem naloží do nálevu ze sójové, worcesterové a barbecue omáčky, s vinným octem, solí a pepřem.Druhý den se dá krkovice vcelku do trouby upéct.
2. Na přílohu si dáme vařit černé fazole s bobkovým listem, solí a novým kořením doměkka. Poté fazole scedíme a vývar uchováme, protože v něm uvaříme rýži. V míse pak smícháme měkkou rýži a fazole.
3. Na pánvi orestujeme kolečka klobásy s pokrájenou paprikou a přidáme do směsi fazolí s rýží.
4. Banány nakrájíme na silnější kolečka a usmažíme, to samé uděláme i s juka bramborami.
5. Všechny přílohy servírujeme spolu s plátky krkovice a měsíčky avokáda a rajčat. Zeleninu před podáváním pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: Kubánské congri; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kubanske-congri [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář