- kukuřičné kuře
0,2 kg cibule šalotky
0,2 kg žampiónů
0,2 kg máslo
0,2 litru armaňaku
1/2 kg divoké rýže
1 cibule
4ks hřebíček
čerstvý tymián
sůl, pepř
drůbeží vývar
Šalotku a žampiony pokrájíme na plátky, které orestujeme na másle s přidaným tymiánem. Vzniklou směs zalijeme polovinou dávky armaňaku a osolíme, opepříme.
Po vychladnutí vzniklou směsí naplníme kuře, které jsme před tím osolili a opepřili.
Kuře dáme do pekáče se zbytkem směsi cibule a žampionů. Podlijeme je drůbežím vývarem a zbytkem armaňaku a dáme je péct při teplotě 180°C cca 50 min.
V průběhu pečení kuře přeléváme výpekem.
Po upečení kuře vyjmeme a vzniklý výpek zahustíme máslem a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Rýži propláchneme vodou, vložíme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme cibuli a hřebíček, osolíme, lehce zavaříme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/386-kukuricne-kure-na-armanaku-s-divokou-ryzi/
Poslední tip, trik či komentář