Suroviny:
- domácí kuře
- kedlubna
- jarní cibulka
- máslo
- cukr, sůl
- citrón
- houska
- pažitka, kudrnka
- bílý pepř
- vejce
- olej
- mletý muškát
- šunka
- smetana
Do mísy dáme housku, pažitku, jarní cibulku, šunku, bílý pepř, sůl, muškát, žloutky, rozpuštěné máslo, sníh z bílků, zelenou petrželku a smetanu. Nádivkou naplníme kuře, osolíme, dáme na 10 min na 200°C do trouby, potom na 130°C zvolna dopékáme na 130°C. Podléváme.
Do kastrůlku na máslo vlijeme šťávu z citrónu, cukr, sůl, odvaříme, až zhoustne. Do nálevu dáme lehce předvařenou nakrájenou kedlubnu, přidáme nasekanou petržel.
Pečené kuře podáváme s kedlubnou a ozdobíme spařenými rajčaty a smaženou listovou petrželí.
Zdroj: Kuřátko s citrónem nadívané jarní kedlubnou; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 23.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář