reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřátko s citrónem nadívané jarní kedlubnou

Suroviny:

  • domácí kuře
  • kedlubna
  • jarní cibulka
  • máslo
  • cukr, sůl
  • citrón
  • houska
  • pažitka, kudrnka
  • bílý pepř
  • vejce
  • olej
  • mletý muškát
  • šunka
  • smetana

Do mísy dáme housku, pažitku, jarní cibulku, šunku, bílý pepř, sůl, muškát, žloutky, rozpuštěné máslo, sníh z bílků, zelenou petrželku a smetanu. Nádivkou naplníme kuře, osolíme, dáme na 10 min na 200°C do trouby, potom na 130°C zvolna dopékáme na 130°C. Podléváme.
Do kastrůlku na máslo vlijeme šťávu z citrónu, cukr, sůl, odvaříme, až zhoustne. Do nálevu dáme lehce předvařenou nakrájenou kedlubnu, přidáme nasekanou petržel.
Pečené kuře podáváme s kedlubnou a ozdobíme spařenými rajčaty a smaženou listovou petrželí.

Zdroj: Kuřátko s citrónem nadívané jarní kedlubnou; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 23.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.