Suroviny
- kuřecí stehna 5 ks
- worcesterová omáčka
- hladká mouka 2 lžíce
- divoké koření (celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list)
- slanina 100 g
- cibule 1 ks
- koření na divočinu
Šťouchané brambory:
- brambory 2 kg
- pažitka
- sůl
- cibulka
- kus másla
Kuře osolíme, okořeníme, prošpikujeme slaninou. V pekáčku osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme zbylou slaninu, vložíme kuře a divoké koření. Podlijeme vývarem nebo vodou a upečeme doměkka. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme worcestrovou omáčku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a smažíme do tuku.
Brambory očistíme a nakrájíme na menší kostky, vložíme do osolené vody a uvaříme do měkka. Vodu slijeme, osolíme, přidáme pažitku a cibulku osmaženou na másle. Rozšťoucháme.
Zdroj: Kuře à la bažant, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-la-bazant-stouchany-brambor [On-line 14.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář