reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře à la bažant, šťouchaný brambor

Suroviny

  • kuřecí stehna 5 ks
  • worcesterová omáčka
  • hladká mouka 2 lžíce
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list)
  • slanina 100 g
  • cibule 1 ks
  • koření na divočinu

Šťouchané brambory:

  • brambory 2 kg
  • pažitka
  • sůl
  • cibulka
  • kus másla

Kuře osolíme, okořeníme, prošpikujeme slaninou. V pekáčku osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme zbylou slaninu, vložíme kuře a divoké koření. Podlijeme vývarem nebo vodou a upečeme doměkka. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme worcestrovou omáčku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a smažíme do tuku.

Brambory očistíme a nakrájíme na menší kostky, vložíme do osolené vody a uvaříme do měkka. Vodu slijeme, osolíme, přidáme pažitku a cibulku osmaženou na másle. Rozšťoucháme.

Zdroj: Kuře à la bažant, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-la-bazant-stouchany-brambor  [On-line 14.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.