reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na estragonu s provensálským bramborem

 

  • celé kuře
    čerstvý estragon
    sušený estragon
    1 dl smetana
    1 balení mascarpone
    4 dl bílého vína
    6 brambor
    provensálské koření
    máslo
    olej extra virgin
    sůl

Vykuchané kuře naplníme estragonem (čerstvým i sušeným), půlkou balení mascarpone a osolíme. Kůži kuřete pomažeme máslem, aby byla křupavá. V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla a kuře z obou stran orestujeme. Bohatě posypeme estragonem, zalijeme vínem a dopečeme v troubě předehřáté na maximum. Čas pečení záleží na velikosti kuřete, zhruba 30 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme provensálské koření a sůl a necháme je zbarvit do zlatova.
Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej z pekáče a doděláme omáčku. Do základu přidáme zbytek mascarpone a opět estragon, zalijeme smetanou a bílým vínem a chvilku povaříme.
Kuře servírujeme polité omáčkou s provensálskými bramborami.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kure-na-estragonu-s-provensalskym-bramborem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.