reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí galantina

10−12 porcí

  • 1 kuře
  • 50 g másla
  • 150 g kuřecích jater
  • 150 g žampionů
  • ½ kg vepřového bůčku
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 menší uzený vařený hovězí jazyk
  • 2 žloutky
  • 1–2 dl bílého vína
  • střik koňaku
  • muškátový oříšek
  • mleté nové koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • prášková želatina

na podávání

  • brusinky
  • bílé pečivo
  • listový salát

Kuře vykostíme, vytvarujeme z něj plát, který položíme na potravinářskou folii, osolíme, opepříme, zakápneme koňakem.
Žampiony oloupeme, zbavíme nožiček (použijeme například do polévky) a nakrájíme je na malé kousky. Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu i uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky.
V pánvi na rozehřátém másle osmahneme žampiony, játra, ochutíme mletým pepřem, zakápneme koňakem (můžeme i oflambovat) a odstavíme.
Mleté maso smícháme s játrovou směsí, jazykem, slaninou, zapracujeme žloutky, bílé víno, koření.
Kuřecí plát zlehka poprášíme želatinou, navršíme masovou fáš, dobře zarolujeme a pevně utáhneme do folie. Zabalíme ještě do alobalu, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C 1−1,5 hodiny.
Galantinu necháme vychladit, podáváme ji nejlépe až druhý den s pikantním doplňkem, např. brusinkami, listovým salátkem a bílým pečivem.

Zdroj: Kuřecí galantina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1150 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.