Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 100 ml suchého bílého vína
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 cibule najemno nakrájená
- 1 jablko nakrájené na kostičky
- 6 větviček čerstvé majoránky, lístky z nich obrané
- 1 stroužek česneku, najemno nasekaný
- 1 kousek másla
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka čerstvě namletého pepře
- 5 opečených toustů k podávání
Játra očistěte, rozdělte na menší kousky, osolte a opepřete.V pánvi na rozpáleném oleji je opečte – asi dvě až tři minuty z každé strany. Nyní k nim přidejte cibulku, lístky majoránky a česnek. Podlijte vínem a duste několik minut.Pak do pánve přilijte smetanu a nechte zlehka svařit. Na úplný závěr pokrm zjemněte kouskem másla.Podávejte s opečeným toastem.
Zdroj: Kuřecí játra na majoránce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-jatra-na-majorance [On-line 09.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář