reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí játra na majoránce

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 1 jablko nakrájené na kostičky
  • 6 větviček čerstvé majoránky, lístky z nich obrané
  • 1 stroužek česneku, najemno nasekaný
  • 1 kousek másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka čerstvě namletého pepře
  • 5 opečených toustů k podávání

Játra očistěte, rozdělte na menší kousky, osolte a opepřete.V pánvi na rozpáleném oleji je opečte – asi dvě až tři minuty z každé strany. Nyní k nim přidejte cibulku, lístky majoránky a česnek. Podlijte vínem a duste několik minut.Pak do pánve přilijte smetanu a nechte zlehka svařit. Na úplný závěr pokrm zjemněte kouskem másla.Podávejte s opečeným toastem.

Zdroj: Kuřecí játra na majoránce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-jatra-na-majorance [On-line 09.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.