Suroviny
- kuřecí křídla
Na marinádu:
- sójová omáčka
- citronová šťáva
- česnek 2 stroužky
- jarní cibulka
- tymián
- olej
- sůl
- pepř
Nejdříve si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, nakrájený česnek, tymián, sůl a pepř. K marinádě přidejte okrájená křídla (odkrojte poslední nejslabší část, která by se na ohni rychle pálila) a promíchejte. Přikryjte je alobalem a nechte ideálně přes noc marinovat.
Pak vložte na gril – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte. Zbytek marinády vlijte do malého kastrůlku a nechte ohřát na grilu. Do ohřáté marinády nasekejte jarní cibulku a vložte hotová křidýlka. Na závěr pokapejte citronovou šťávou a podávejte.
Zdroj: Kuřecí křídla s tymiánem; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/kureci-kridla-s-tymianem [On-line 31.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář