4 porce)
- 0,5 kg kuřecích prsíček
1 vejce
3 lžíce škrobu
sezamový olej
200 g cukru
2 dcl rýžového vína
2 lžíce vinného octa
½ ananasu
1 mrkev
2 – 3 cm zázvoru
1 malá cibule
2 zelené cibulky
4 lžíce sojové omáčky
sůl
glutaman
Na rozpálené teflonové pánvi utavíme z cukru za stálého míchání hnědý karamel, do kterého přilijeme rýžové víno a trochu vinného octa. Varem vše zredukujeme do medové konzistence a poté přidáme na nudličky nakrájený ananas. Krátce provaříme a odstavíme z plotny. Na sezamovém oleji prudce, ale krátce orestujeme nudličky kuřecích prsíček, které jsme smíchali s vajíčky a škrobem. Hotové maso dáme stranou a na pánvi postupně orestujeme zeleninu, kterou jsme si předem nakrájeli na nudličky. Nejdříve mrkev se zázvorem, které podlijeme trochou vody. Až se voda vypaří a mrkev je poloměkká, přijde na řadu cibule a na závěr zelená cibulka. Poté přidáme maso, ananas s trochou karamelu, dochutíme sladkou sojovou omáčkou, špetkou soli a glutamanem, promícháme a hlavní chod se zajímavou nasládlou chutí je na světě. A pokud ho budeme podávat s jasmínovou rýží, jistě oslníme nejednoho gurmána.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/123-kureci-nudlicky-s-karamelovym-ananasem/
Poslední tip, trik či komentář