reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované ovoce s vanilkovou omáčkou

10 porcí

  • 6 banánů
    4 hrušky
    4 jablka
    1 ananas
    10 lžiček karamelu
    500 g hnědého cukru
    1 limeta
    koření dle chuti (badyán, anýz, muškátový květ, perníkové koření)

na vanilkovou omáčku:

  • 500 ml šlehačky
    1 vanilkový lusk
    150 g cukru krystal
    5 žloutků
    tokajské víno

Do zapékacích misek nasypeme kousky ovoce a přelijeme je karamelem, připraveným na pánvi z cukru a kousku másla, který na závěr provaříme s trochou vody. Potom ovoce posypeme hnědým cukrem, limetovou kůrou, zakápneme limetovou šťávou a přidáme koření podle chuti. Misky zabalíme do alobalu a na grilu podusíme, aby ovoce změklo. Podáváme s vanilkovou omáčkou, kterou připravíme podle následujícího postupu:
Smetanu smícháme s vanilkovými semínky a polovinou dávky cukru a přivedeme k varu. Pak do ní zavaříme žloutky, předem vyšlehané se zbytkem cukru, a přitom vydatně mícháme, aby se omáčka dobře provařila a nezůstaly v ní hrudky. Odstavíme, dochutíme vínem a dáme vychladit. Poté omáčkou zalijeme grilované ovoce a dozdobíme bylinkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/144-grilovane-ovoce-s-vanilkovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.