Ingredience
- kuřecí prsa 5 kusů
- vývar 1 l
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- grilovací koření nebo koření na kuřecí maso 1 dávka
- kudrnka 1 hrst
- cibule 2 kusy
- smetana 100 ml
- brambory 1 kg
- koření na pečené brambory 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
1. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Orestované maso dáme do zapékací nádoby a necháme ho dopéct v troubě.
2. Na zbytku oleje si osmažíme pokrájenou cibulku, mouku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Když omáčka zhoustne, přidáme hořčici. Také můžeme zahustit tak, že si v hrnku rozděláme vodu s moukou a nalijeme do výpeku a povaříme. Před koncem přilijeme smetanu a přihodíme pokrájenou petržel, zamícháme, vypneme.
3. Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme na plech, pokapeme olejem a posypeme kořením na pečené nebo americké brambory a dáme upéct do trouby.
Zdroj: Kuřecí plátek, pečené brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-platek-pecene-brambory [On-line 03.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář