- kuřecí paličky 4 kusy
- kořenová zelenina: 2 mrkve, 1 petržel, 1 malý celer nebo kus většího 1 dávka
- bujon 1 kostka
- sůl 1 lžíce
- naťová petržel 2 kusy
- bobkový list 1 kus
Strouhání
- hrubá mouka 150 g
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do hrnce, pak oškrábeme veškerou zeleninu a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vodu, kostku bujonu, sůl, bobkový list. Vše uvaříme do měkka. Mezitím si připravíme strouhání ze 150g hrubé mouky, 1 vejce a špetky soli, vše důkladně promícháme na tvrdou hmotu a necháme asi tak 20 minut odležet na teplém místě. Poté nastrouháme na struhadle a vložíme do polévky, na konec přidáme drobně nasekanou petrželku. Strouhání vaříme v polévce zhruba 10 minut.
Zdroj: Kuřecí polévka se strouháním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-polevka-se-strouhanimi [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář