- Ingredience:
- 100 g hladké mouky
- 0,75 l kuřecího vývaru
- 100 g másla
- 1/8 l šlehačky
- 200 g kuřecích prsou
- 50 g solamylu
- olej
- kari koření
- 100 g zeleného hrášku
- 150 g žampionů
Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, zasypeme solamylem a zakápneme olejem. Opečeme na rozpáleném oleji. Poté opečeme samostatně žampiony. Maso, žampiony, hrášek a smetanu přidáme do zahuštěného vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo a rozmícháme kari. Pak přidáme do polévky a necháme provařit. Nakonec dosolíme a dochutíme polévkovým kořením.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-polevka-se-zampiony
Poslední tip, trik či komentář