Potřebujeme:
- 4 kuřecí prsa,
- listové těsto
- 1 vejce,
- 2 stroužky česneku,
- 2 pórky,
- 1 dl bílého vína
- 2 dl sladké smetany
- lžíci škrobu,
- petrželku,
- olej, sůl, pepř
Prsa obalíme ve škrobu, osmažíme na oleji, osolíme a opepříme. Přidáme pórek nakrájený na větší kusy, petrželku a zalijeme vínem. Povaříme a šťávu necháme zredukovat, poté přidáme česnek, osolíme a zalijeme smetanou.
Směs dáme do zapékací misky, pokryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem. Uprostřed utvoříme díru, aby mohla odcházet pára. Dáme do trouby na 220 °C na 30 minut. Vytáhneme a jíme s vařeným bramborem pokapaným máslem.
Zdroj: Kuřecí pórkový pie; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kureci-porkovy-pie.html [On-line 31.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář