Suroviny
- kuřecí prsa s kůží
- čerstvé houby dle vlastního výběru
- toastový chléb
- cibule
- plátky slaniny
- červené víno
- máslo
- rajčatový protlak
- cukr
- kuřecí vývar
- olivový olej
- sůl, pepř
- petrželka
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Přendáme do jiné nádoby a necháme v troubě dopéct asi 8 minut.
Na másle opečeme klínky cibulky, nakrájenou slaninu a žampiony. Toasty obalíme v nasekané petrželce. Do výpeku po kuřeti dáme rajský protlak, červené víno a necháme vyvařit. Nakonec vmícháme studené máslo. Na toasty dáme opečené žampiony, cibuli a slaninu, kuřecí prsa a omáčku z červeného vína.
Zdroj: Kuřecí prsa na červeném víně; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kureci-prsa-na-cervenem-vine [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář