4 porce
- 4 kuřecí prsa s kostí
- 1 snítka tymiánu
- 1 dl octa balsamico
- kuřecí vývar
- 1 lžíce zredukovaného kuřecího vývaru
- zelenina dle chuti
- máslo
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Kuřecí prsa necháme v celku se stehenní kostí a s kůží (z kosti odřízneme maso, aby byla
vidět), osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji.
Maso vyndáme a do pánve nalijeme ocet balsamico, zalijeme vývarem a přidáme lžíci
zredukovaného kuřecího vývaru. Necháme chvíli vařit, aby omáčka zhoustla. Pánev
stáhneme z ohně a nakonec přidáme máslo.
Kuřecí maso podáváme s balsamikovou omáčkou, jako přílohu můžeme zvolit grilovanou
zeleninu.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=703&u=342
Poslední tip, trik či komentář