Suroviny:
- kuřecí skelet, zbylé kosti a kůže
- kuřecí prsa bez kůže
- řapíkatý celer
- mrkev
- cibule
- pórek
- citronová šťáva
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
- pažitka
Do studené vody vhodíme kuřecí skelet a veškeré kosti. Necháme zavařit, jakmile se voda začne vařit, vznikne na povrchu pěna, kterou musíme odstranit. Poté můžeme vývar ochutit solí, pepřem, bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Přidáme nakrájenou zeleninu – řapíkatý celer, pórek, mrkev a cibuli. Vývar necháme hodinku povařit na mírném ohni.
Po hodince dáme do vývaru jeden kus kuřecích prsou a necháme je pomalinku vařit, na 90 °C. Po cca 20 minutách vývar scedíme. Na dno talíře nakrájíme trošku uvařené zeleniny, kuřecí prsa nakrájíme na plátky a položíme na zeleninu. Zakápneme citronovou šťávou a vše zalijeme čirým vývarem. Ozdobíme čerstvou pažitkou a mořskou solí.
Zdroj: Kuřecí prsa v polévce; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-z-1-dilu-krok-za-krokem [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář