Suroviny
- kuřecí prsa z kukuřičného kuřete supreme
- slunečnicový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Pórková omáčka
- olivový olej 2 lžíce
- pórek 1/2
- malý lilek 1/2
- tymián 1 snítka
- česnek 1 stroužek
- červená cibule 1 menší
- sůl
- pepř
- smetana 300 ml
Bramborový fondán
- brambor 1,5 kg
- tymián
- zeleninový vývar
- máslo hrudka
- sůl
Prsíčka očistíme, nasolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme prsa nejprve kůží dolů, kůži lehce přidržíme, aby se „nesrolovala“. Po dvou až třech minutách otočíme a opět opečeme do zlatova. Položíme kousek másla a pečeme v troubě s kůží navrch 10 – 15 minut podle velikosti prsíčka, aby teplota uprostřed dosáhla 75°C.
Omáčka: Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Zprudka je orestujeme na pánvi s olivovým olejem, přidáme česnek a snítku tymiánu, osolíme, opepříme. Po dvou až třech minutách sejmeme z ohně, přilijeme bílé víno a svaříme na třetinu. Přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.
Bramborový fondán: Předehřejeme troubu na 180°C. Brambory podélně přepůlíme, rovnou plošku osolíme a opepříme. Aby brambory dobře seděly, i když je obrátíme, seřízneme malou plošku i z druhé strany. Na pánvi rozpálíme olej a brambory na něj položíme rovnou ploškou dolů. Přidáme hrudku másla a tymián. Když jsou brambory zespodu osmažené dozlatova, obrátíme je, nalijeme do pánve zeleninový vývar tak, aby sahal pod horní okraj brambor, a dáme na 15-20 minut do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Pečeme, dokud brambory nezměknou.
Zdroj: Kuřecí prso supreme s pórkovým přelivem a bramborovým fondánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prso-supreme-s-porkovym-prelivem-bramborovym-fondanem/ [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář