reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí rarášky

Ingredience

  • kuřecí maso 800 g
  • křemžská hořčice 1 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • worcestrová omáčka 1 lžíce
  • vejce 2 kusy
  • kari koření 1 lžička
  • sůl a pepř 1 lžička
  • cibule 1 kus
  • pivo 100 ml
  • solamyl 3 lžíce

příloha:

  • brambory 1 kg
  • jarní cibulka 1 svazek
  • kus másla 1 dávka
  • bílé rané zelí 1 balení
  • kmín 1 špetka
  • cukr 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • sůl 1 špetka

Omyté maso nakrájíme na malé nudličky a v míse smícháme s veškerým kořením a pivem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vše promícháme a necháme přes noc uležet v lednici. Pak nabereme na lžíci, vytvoříme bochánky a ty po obou stranách usmažíme v malém množství oleje na pánvi. Podle chuti dokořeníme a podáváme s přílohou. Den předem si naložíme zelí. Ideálně hlávku raného zelí si očistíme, vyndáme košťál. Zelí nakrájíme najemno, nejlépe na kráječi a přes noc naložíme do oleje, octa, cukru a soli (přiměřeně podle chuti), aby zelí zkřehlo a natáhlo všechny chutě. Oloupané brambory si uvaříme doměkka a poté dobře rozšťoucháme s jarní cibulkou a máslem.

Zdroj: Kuřecí rarášky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rarasky [On-line 06.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.