Ingredience
- kuřecí maso 800 g
- křemžská hořčice 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- worcestrová omáčka 1 lžíce
- vejce 2 kusy
- kari koření 1 lžička
- sůl a pepř 1 lžička
- cibule 1 kus
- pivo 100 ml
- solamyl 3 lžíce
příloha:
- brambory 1 kg
- jarní cibulka 1 svazek
- kus másla 1 dávka
- bílé rané zelí 1 balení
- kmín 1 špetka
- cukr 1 špetka
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Omyté maso nakrájíme na malé nudličky a v míse smícháme s veškerým kořením a pivem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vše promícháme a necháme přes noc uležet v lednici. Pak nabereme na lžíci, vytvoříme bochánky a ty po obou stranách usmažíme v malém množství oleje na pánvi. Podle chuti dokořeníme a podáváme s přílohou. Den předem si naložíme zelí. Ideálně hlávku raného zelí si očistíme, vyndáme košťál. Zelí nakrájíme najemno, nejlépe na kráječi a přes noc naložíme do oleje, octa, cukru a soli (přiměřeně podle chuti), aby zelí zkřehlo a natáhlo všechny chutě. Oloupané brambory si uvaříme doměkka a poté dobře rozšťoucháme s jarní cibulkou a máslem.
Zdroj: Kuřecí rarášky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rarasky [On-line 06.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář