Ingredience
- 1 kuře
- 100 g másla
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 2 snítky tymiánu
- 500 ml kuřecího vývaru
- Jarní cibulku
- Petržel
Nádivka:
- 300 g krutonů
- 100 g cibule
- 100 g slaniny
- 250 g kuřecích jater
- 1 jablko
- 50 ml calvadosu
- Sůl
- Pepř
- 3 vejce
- 5 g zeleného pepře
- Šalvěj
Na kuřecí roládu jsme si dali do trouby usušit nakrájený toastový chléb. Maso jsme začali vykosťovat od páteře a udělali plát masa.
Na pánvi jsme osmahli slaninu s cibulí, přidali játra, drcený pepř, zakápli kalvádosem a restovali. Základ nádivky jsme smíchali s nakrájenými jablky, vysušeným chlebem, žloutky a sněhem z bílků. Přilili jsme vývar a přidali šalvěj.
Zatočili jsme roládu, svázali ji, pomazali máslem a dali na pekáč společně s cibulí, česnekem, kořenovou zeleninou, jarními cibulkami a tymiánem. Přidali jsme i křídlo z kuřete. Roládu jsme podlili vývarem a pekli otevřenou asi hodinu a čtvrt na 160 stupňů.
Ve formě vymazané máslem jsme si upekli nádivku, která nám zbyla, a podávali ji jako přílohu.
Zdroj: Kuřecí roláda s játrovou nádivkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2617-kureci-rolada-s-jatrovou-nadivkou/ [On-line 09.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář