reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový cheesecake

Ingredience

  • bebe čokoládové sušenky 150 g
  • rozpuštěné máslo 50 g
  • med 1 lžička
  • mléčná čokoláda 150 g
  • tmavá čokoláda 150 g
  • mascarpone 250 g
  • čerstvý sýr philadelphia 250 g
  • moučkový cukr 1 lžíce
  • jahody 1 balení
  • pár lístků máty 1 dávka
  • šlehačka 200 ml

1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a medem. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na ni rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Dáme na čtvrt hodiny do chladničky.

2. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády (každou zvlášť).

3. V míse rozšleháme sýr a mascarpone společně s cukrem a směs rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vmícháme mléčnou a do druhé tmavou čokoládu.

4. Na sušenkový základ nalijeme mléčnou (světlou) směs, a na ni nalijeme druhou tmavou směs. Necháme vychladit. (nejlépe přes noc). Podáváme s vyšlehanou šlehačkou a lístkem máty.

Zdroj: Čokoládový cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-cheesecake [On-line 07.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.