reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí roláda s játrovou nádivkou

Ingredience

  • 1 kuře
  • 100 g másla
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 2 snítky tymiánu
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • Jarní cibulku
  • Petržel

Nádivka:

  • 300 g krutonů
  • 100 g cibule
  • 100 g slaniny
  • 250 g kuřecích jater
  • 1 jablko
  • 50 ml calvadosu
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 vejce
  • 5 g zeleného pepře
  • Šalvěj

Na kuřecí roládu jsme si dali do trouby usušit nakrájený toastový chléb. Maso jsme začali vykosťovat od páteře a udělali plát masa.

Na pánvi jsme osmahli slaninu s cibulí, přidali játra, drcený pepř, zakápli kalvádosem a restovali. Základ nádivky jsme smíchali s nakrájenými jablky, vysušeným chlebem, žloutky a sněhem z bílků. Přilili jsme vývar a přidali šalvěj.

Zatočili jsme roládu, svázali ji, pomazali máslem a dali na pekáč společně s cibulí, česnekem, kořenovou zeleninou, jarními cibulkami a tymiánem. Přidali jsme i křídlo z kuřete. Roládu jsme podlili vývarem a pekli otevřenou asi hodinu a čtvrt na 160 stupňů.

Ve formě vymazané máslem jsme si upekli nádivku, která nám zbyla, a podávali ji jako přílohu.

Zdroj: Kuřecí roláda s játrovou nádivkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2617-kureci-rolada-s-jatrovou-nadivkou/ [On-line 09.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.