reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Panenka s bramborami

Ingredience

  • vepřová panenka 1 kg
  • olivový olej 100 ml
  • brambory 1 kg
  • rozmarýn 1 lžička
  • fazolové lusky 500 g
  • anglická slanina 200 g
  • přírodní žervé 2 kelímky
  • sýr grand moravia 200 g
  • smetana 50 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je na plech,přidáme trošku oleje,osolíme,opepříme, posypeme rozmarýnem a pečeme asi 30minut na 170 stupňů v troubě.

2. Panenku vcelku osolíme,opepříme, do pánve dáme olivový olej a zprudka osmažíme ze všech stran. Podle tloušťky panenky asi tři minuty z každé strany. Potom maso zabalíme do alobalu a přidáme do trouby, kde ji necháme ještě 10-15 minut.

3. Tři až čtyři zelené fazolové lusky zabalíme do plátku slaniny a osmažíme na pánvi.

4. Dip: Do misky dáme žervé a najemno nastrouháme sýr parmazánového typu. Promícháme, zředíme troškou smetany a přidáme špetku soli.

Zdroj: Panenka s bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-bramborami [On-line 07.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.