Suroviny
- řapíkatý celer
- smetana
- kuřecí prsa
- česnek
- sůl
- čerstvý rozmarýn
- pepř
- olivový olej
- mrkev
Kuřecí prsa opláchneme, očistíme a osušíme, poté nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky, které osolíme, opepříme, nabodneme na špízy a marinujeme v olivovém oleji, rozmarýnu, česneku – maso musí být celé ponořeno, ideálně přes noc. Pak si rozpálíme kontaktní gril a špízy necháme opéct z obou stran. V menším rendlíku si rozpustíme plátek másla, zvolna přilijeme smetanu a společně zahříváme, dále už jen dochutíme solí a pepřem (popřípadě troškou bílého vína). Za stálého míchání omáčku odstavíme a nachystáme si mrkev a řapíkatý celer. Zeleninu nakrájíme na tenké hranolky. Špízy můžeme servírovat na talíři a omáčku se zeleninou zvlášť do skleniček, misek apod.
Zdroj: Kuřecí špízky marinované v rozmarýnu se smetanovou omáčkou a zeleninovým crudité; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spizky-marinovane-v-rozmarynu-se-smetanovou-omackou-zeleninovym-crudite [On-line 17.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář