reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí špízky marinované v rozmarýnu se smetanovou omáčkou a zeleninovým crudité

Suroviny

  • řapíkatý celer
  • smetana
  • kuřecí prsa
  • česnek
  • sůl
  • čerstvý rozmarýn
  • pepř
  • olivový olej
  • mrkev

Kuřecí prsa opláchneme, očistíme a osušíme, poté nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky, které osolíme, opepříme, nabodneme na špízy a marinujeme v olivovém oleji, rozmarýnu, česneku – maso musí být celé ponořeno, ideálně přes noc. Pak si rozpálíme kontaktní gril a špízy necháme opéct z obou stran. V menším rendlíku si rozpustíme plátek másla, zvolna přilijeme smetanu a společně zahříváme, dále už jen dochutíme solí a pepřem (popřípadě troškou bílého vína). Za stálého míchání omáčku odstavíme a nachystáme si mrkev a řapíkatý celer. Zeleninu nakrájíme na tenké hranolky. Špízy můžeme servírovat na talíři a omáčku se zeleninou zvlášť do skleniček, misek apod.

Zdroj: Kuřecí špízky marinované v rozmarýnu se smetanovou omáčkou a zeleninovým crudité; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spizky-marinovane-v-rozmarynu-se-smetanovou-omackou-zeleninovym-crudite  [On-line 17.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.