Ingredience
- kuřecí skelety 1500 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g
- cibule 1 kus
- nové koření 5 kuliček
- celý pepř 5 kuliček
- polévkové koření dle chuti 1 dávka
- nasekaná zelená petrželka 1 dávka
- sůl 1 špetka
- domácí nudle:
- hrubá mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
- sůl 1 dávka
1. Kuřecí skelety vložíme do studené vody a dáme vařit. Očištěnou kořenovou zeleninu přidáme do hrnce, osolíme, přidáme nové koření a pepř. Vaříme téměř doměkka. Scedíme a maso se zeleninou nakrájíme na kostičky. Pokrájené vrátíme do vývaru, je-li třeba, dochutíme solí a polévkovým kořením a přidáme uvařené nudle s nasekanou petrželkou.
2. Tužší těsto na nudle si uděláme z uvedených surovin v množství, jaké potřebujeme, rozválíme tenkou placku, kterou necháme trochu proschnout a nakrájíme na pruhy a poté na nudle.
Zdroj: Kuřecí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-7 [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář