Ingredience
na vývar:
- kuřecí skelety 2 kusy
- půl celeru 1 dávka
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- cibule 1 kus
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- pepř 5 kuliček
na celestýnské nudle:
- vejce 1 kus
- mouka 60 g
- mléko 125 ml
- nasekaná petrželka 1 snítka
- sůl 1 špetka
1. Všechny ingredience na vývar vložíme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme přibližně dvě hodiny. Po celou dobu sbíráme pěnu. Po uvaření vývar přecedíme. Zeleninu nakrájíme na kolečka a obereme maso ze skeletů a vrátíme do vývaru. Podle chuti dosolíme.
2. Všechny ingredience na celestýnské nudle smícháme do řidšího těsta, jež usmažíme na pánvi z obou stran jako slanou palačinku. Srolujeme a nakrájíme na nudličky, podáváme ve vývaru, který osvěžíme zbytkem pažitky.
Zdroj: Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-celestynskymi-nudlemi-1 [On-line 28.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář