Suroviny
- kuřecí skelety 2-3 ks
- celer 1/4 ks
- mrkev 5 ks
Drobení:
- polohrubá mouka 4 lžíce
- polévkové koření 3-4 lžičky
- maggi 1 lžička
- vejce 1 ks
- sůl
- voda 1 lžíce
Do tlakového hrnce vložíme kuřecí skelety a necháme je zhruba 15 minut vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a zeleninu nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme uvařené maso z hrnce a vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Z kostí obereme maso a přidáme k hotové zelenině. Dochutíme polévkovým kořením a maggi, jako zavářku uděláme domácí drobení.
Drobení: mouku, vajíčko, sůl a lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta, které necháme lehce proschnout a poté ustrouháme na struhadle.
Zdroj: Kuřecí vývar s drobením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-drobenim [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář