reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • kuřecí droby, křídla, odřezky, skelet apod. 500 g
  • kořenová zelenina (půlka většího celeru, 3 mrkve, 2 petržele) 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • petrželka 1 snítka
  • černý pepř 6 kuliček
  • nové koření 3 kuličky
  • sůl 1 špetka
  • na játrové knedlíčky:
  • drůbeží játra 250 g
  • strouhanka 200 g
  • žloutek 3 kusy
  • sušená majoránka 1 lžička
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

Mezitím připravte knedlíčky. Játra rozmixujte, přidejte strouhanku (nejlépe namočenou v mléce), osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet v chladu.

Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotnu a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouhejte a vhoďte do polévky. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.

Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-2  [On-line 07.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.