- kuřecí droby
- mrkev
celer - petržel
- nové koření
- celý pepř
- cibule
- česnek
- slepičí bujon
- kuřecí játra
- mletý pepř
- sůl
- vejce
- strouhanka
- polévkové bylinky
Droby omyjeme a dáme vařit do studené vody s novým kořením a celým pepřem. Po jedné až dvou hodinách vyjmeme droby i s kuličkami a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu. Droby necháme vychladnout a obereme masíčko, které vložíme zpět do polévky. Přidáme kostku slepičího bujonu.
Polévku vaříme co nejdéle, aby byl vývar silný a chutný. Před koncem vaření přidáme játrové knedlíčky, které připravíme následujícím způsobem: Játra naškrábeme, dáme do misky a přidáme prolisovaný či utřený česnek. Přidáme vejce, mletý pepř, sůl, polévkové bylinky, strouhanku. Vypracujeme směs, ze které uděláme knedlíčky. Popřípadě ještě dokořeníme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-se-zeleninou [On-line 10.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář