- 1 květák
- Sůl
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1 lžíce vegety (nemusí být)
- 1 a půl litru vody
- muškátový květ
- hrnek mléka
- 2 vejce
- zelená petrželka
Omytý květák rozebereme na růžičky a pří¬padně ho spaříme vroucí vodou. V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, přidáme kvě¬ták, vegetu, sůl a muškátový květ a vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixuje¬me ponorným mixerem nebo květák jen rozmělníme šťouchadlem na brambory. Na¬konec znovu přivedeme k varu a vmíchá¬me vejce rozšlehaná s mlékem. Polévku před podáváním posypeme sekanou zelenou pe¬trželkou.
Poslední tip, trik či komentář