reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Květáková polévka

 

  • 1 květák
  • Sůl
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžíce vegety (nemusí být)
  • 1 a půl litru vody
  • muškátový květ
  • hrnek mléka
  • 2 vejce
  • zelená petrželka

Omytý květák rozebereme na růžičky a pří¬padně ho spaříme vroucí vodou. V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, přidáme kvě¬ták, vegetu, sůl a muškátový květ a vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixuje¬me ponorným mixerem nebo květák jen rozmělníme šťouchadlem na brambory. Na¬konec znovu přivedeme k varu a vmíchá¬me vejce rozšlehaná s mlékem. Polévku před podáváním posypeme sekanou zelenou pe¬trželkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.