reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté buchty se švestkami

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 500 g – polohrubá mouka
  • 250 ml – mléko
  • 100 g – máslo
  • 2 kusy – žloutky
  • 100 g – cukr moučka
  • 30 g – droždí
  • 30 kusů – švestky
  • cukr na posypání
  • skořice na posypání

Nejprve připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do misky, posypeme lžičkou moučkového cukru a promícháme. Přidáme dvě lžíce mouky, 100 ml vlažného mléka a opět promícháme. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Mouku promícháme se špetkou soli a zbylým cukrem. Uprostřed uděláme důlek a přidáme do něj vykynutý kvásek. Do zbylého mléka rozšleháme žloutky a přidáme je k mouce s kváskem. Jako poslední vlijeme 50 g rozpuštěného másla a pomocí vařečky zaděláme těsto. Je hotové, jakmile se na povrchu tvoří bublinky a přestane být lepivé. Odložíme na teplé místo a necháme 20 až 30 minut kynout.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5 cm a rozkrájíme na čtverce o straně asi 7 cm. Na každý dáme tři půlky švestek (řezem nahoru). Posypeme je skořicí a cukrem a přiklopíme třemi půlkami švestek.
Protilehlé konce těsta spojíme, důkladně slepíme a vytvarujeme buchty. Ze všech stran je potřeme rozpuštěným máslem a všechny vyskládáme do vymazaného pekáčku. Buchty pečeme asi půl hodiny při 180 stupních dozlatova. Před podáváním pocukrujeme.

Zdroj: Kynuté buchty se švestkami; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/kynute-buchty-se-svestkami.html [On-line 25.12.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


9 − devět =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.