Ingredience
- zelené fazolové lusky 200 g
- brambory 500 g
- smetana 1 kus
- polohrubá mouka 2 lžíce
- vegeta na dochucení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Uvaříme si doměkka oloupané a pokrájené brambory a pak k nim přidáme fazolové lusky – jsou-li dlouhé, tak je přepůlíme. K tomu dolijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali dvě lžíce polohrubé mouky. Provaříme, ochutíme solí, špetkou pepře a vegetou, chceme-li. Nakonec můžeme zjemnit lžičkou másla. Kdo chce, polévku si může lehce dokyselit octem.
Zdroj: Kyselá polévka s fazolovými lusky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kysela-polevka-s-fazolovymi-lusky [On-line 09.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář