- voda z kysaného zelí 300 ml
- menší brambory 2 kusy
- masox 1 kostka (nebo vývar)
- kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
- majoránka 1 hrst
- pepř 1 špetka
- hladká mouka 2 lžíce
- 1 větší uzená klobása
- 1 zakysaná smetana
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vodu ze zelí, kterou buď scedíme ze sáčku, nebo ji můžeme koupit přímo v láhvi, nalijeme do hrnce k uvařeným poloměkkým bramborům a vaříme společně s masoxem a lžičkou kmínu. Přilijeme ještě 200 ml obyčejné vody.
Mezitím si nakrájíme klobásku na kostičky a přidáme ji k polévce. Necháme povařit 5 – 8 minut a zahustíme smetanou, kde jsme rozmíchali hladkou mouku. Stále promícháváme a hlídáme, aby se smetana nesrazila a mouka provařila. Dochutíme solí, pepřem a hrstí rozdrcené majoránky dle chuti.
Zdroj: Kyselice s klobáskou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kyselice-s-klobaskou [On-line 13.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář